Shakshuka is een éénpansgerecht gemaakt van gepocheerde eieren in een pittige en kruidige tomatensaus en getopt met kaas. Shakshuka kun je eten als ontbijt, brunch, lunch of avondmaal. Een lekker veelzijdig gerecht dus!

Het gerecht vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied en in het Midden oosten.

Aubergine shakshuka

Prep Time10 mins
Cook Time15 mins
Total Time25 mins
Course: diner, lunch, Ontbijt
Cuisine: Mediterraan, Midden oosten
Keyword: aubergine, eieren, shakshuka, tomaten saus
Servings: 4 personen
Author: Muna

Ingredients

  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1   aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1   courgette
  • 2   teentjes knoflook
  • 1 ui 
  • 400 gram tomatenblokjes in blik 
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder 
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder 
  • 1/2 theelepel sumak 
  • 1/2 theelepel chilipeper 
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt 
  • 1 eetlepel verse koriander fijngehakt 
  • 5 eieren 
  • Feta 
  • Peper en zout 

Instructions

  • Snijd de ui en knoflook fijn
  • Verwarm olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook
  • Snij de aubergine, courgette en paprika in gelijke stukken.
  • Voeg toe aan de pan en bak deze op middelhoog vuur 5 minuten mee
  • Voeg de blokjes tomaten toe en kruiden kook het 10 minuten met een deksel op de pan
  • Hak de koriander en peterselie fijn (bewaar een beetje voor garnering) en voeg deze toe aan de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout
  • Maak 5 kuiltjes in de tomatensaus en breek in elk kuiltje een ei
  • Doe de deksel op de pan en laat de eieren garen naar gewenste hardheid
  • Top af met verkruimelde feta, koriander en peterselie. 
  • Serveer met plat brood, naan of eet er rijst bij!

MOEN