Aardbeien Galette

Een knapperig, bros deeg gemaakt van bloem, suiker, boter én extra vierge olijfolie met basilicum, gevuld met fruitige, frisse aardbeien vulling. Met een vleugje aardbeien-rabarberazijn … dat klinkt goed toch!

Voeg een beetje WOW toe aan je dessert

De aardbeien-rabarberazijn & extra vierge olijfolie met basilicum die ik in dit recept heb gebruikt zijn van Oil & Vinegar. Het zoete van de aardbeien biedt een mooi tegenwicht aan het zuur van de rabarber. Gecombineerd met extra vierge olijfolie basilicum voeg je een beetje WOW toe aan je dessert!

Bij Oil & Vinegar kun je namelijk terecht voor de lekkerste azijn en olijfolie. Alles wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en aandacht.

En nu het lente is willen ze die graag smaak geven. Ze hebben een tal van lekkere producten in hun assortiment voor een smaakvol begin van het voorjaar!

Wil jij komende feestdagen een lekkere traktatie op tafel zetten? Maak dan deze heerlijke en makkelijke aardbeien galette. Want met dit rustieke taartje geef je jouw lente smaak.

Aardbeien Galette

Voorbereidingstijd1 uur 20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd2 uur
Gang: dessert, Nagerecht, toetje
Keuken: Frans
Trefwoord: aardbei, azijn, dessert, feestdagen, galette, oil&vinegar, olijfolie
Author: Muna Hajibaana

Ingredients

Galette deeg

Aardbei vulling

  • 500 gram aardbeien
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels aardbeien-rabarberazijn
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract

Extra;

  • Gesmolten boter
  • Suiker

Instructions

  • Meng op het aanrechtblad bloem, suiker en zout goed door elkaar.
  • Voeg boter toe en kneed met je handen door elkaar tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de koude extra vierge olijfolie met basilicum en het ijskoude water beetje bij beetje toe tot je er een deegbal van kan maken. Het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt, voeg daarom steeds een beetje water toe.
  • Wikkel de deegbal in plasticfolie en plaats het in de koelkast voor ongeveer een uur.

Maak nu de vulling.

  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd in plakjes.
  • Doe de plakjes aardbei in een kom en voeg hier de suiker, aardbeien-rabarberazijn en vanille extract aan toe.
  • Schep de maïzena er door.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het deeg uit de koelkast.
  • Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit.
  • Haal voorzichtig het bovenste vel bakpapier ervan af en verdeel het aardbeien mengsel over het midden van het deeg.
  • Vouw de randen over de vulling*.
  • Bestrijk* de randen met gesmolten boter en strooi er wat suiker op.
  • Plaats de galette voorzichtig op een bakplaat en bak 10 minuten bij 200C.
    Na 10 minuten de oven op 175C zetten en de galette verder bakken voor 30 minuten.
  • Laat de galette afkoelen.

*Tips

  • Plakt het deeg aan het bakpapier? Gebruik dan het bakpapier om het deeg over de vulling te vouwen terwijl je het bakpapier vasthoudt. Het deeg valt dan over de vulling (met een beetje hulp) en plakt niet aan het bakpapier vast. Zo voorkom je dat het deeg scheurt.
  • Gebruik voor het bestrijken van de randen van het deeg een siliconen kwastje, zo blijft je deeg mooi.

Enjoy!

MOEN