Vegan linzen en champignonstoof met bloemkoolpuree
JAAAA!! Er mag weer gestoofd worden 🙂
Traditioneel hoort een stoof lekker lang te pruttelen, een ideale zondags gerecht. Maar as you know houd ik van fast zonder in te leveren op smaak. Maar hoe doe je dat hoor ik je denken. Nou door het stoof gerecht goed op smaak te brengen met kruiden!
De kruiden die je hiervoor het beste kunt gebruiken zijn;
- gerookte paprika
- korianderpoeder
- komijnpoeder
- rozemarijn
- laurierblad
Deze kruiden samen geven je stoof dat heerljke warme smaak die krijgt bij lang pruttelen.
Ohhe en ik heb iets nieuws voor jou ik ga iedere week een budget gerecht met jou delen. En dat is dit gerecht deze week want dit gerecht kost maar €1.31 pp!!
Hoe door dat je kookt met seizoensgroente zoals bloemkool en champignons. En de biologische linzen sla in goedkoop in bij KoRo. Deze linzen zijn eetklaar, hoog in vezels en eiwitten.
En als je de code ‘MUNA’ gebruikt shop je met extra korting!
Vegan linzen en champignonstoof met bloemkoolpuree
Ingrediënten
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- 1 blik biologische bruine linzen KoRo
- 400 gram kastanje champignons
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 2 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- zout en peper naar smaak
- 200 mL groente bouillon
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook met flink wat zout
- Voeg de bloemkoolroosjes toe, breng aan de kook en kook de roosje beetgaar
- Giet de gekookte bloemkoolroosjes af in een vergiet en laat ze droogstomen. Bewaar ongv een kopje van het kookvocht
- Verhit olijfolie in een koekenpan, snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze aan
- Voeg rozemarijn en de laurierblad toe en bak het kort mee
- Snijd de kastanje champignons en bak ze goudbruin
- Voeg tomatenpuree toe en bak het kort mee
- Voeg de kruiden toe en breng het op smaak met zout en peper
- Voeg de linzen toe en blus het af met de groente bouillon en kook het zo'n 10 minuten op laagvuur
- Stamp de bloemkool fijn, voeg een scheutje olijfolie en kookvocht toe en breng het op smaak met zout en peper
- Verdeel de bloemkoolpuree en de linzen champignonstoof over 4 borden. maak het met wat grof gehakte rozemarijn