Ga terug

Frisse gember citroen cake

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur
Gang: dessert
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cake, citroen, gember
Porties: 10 plakjes
Auteur: Muna Hajibaana

Equipment

  • cake vorm 28 cm

Ingrediënten

  • 225 gram boter op kamertemperatuur
  • 225 gram fijne kristal suiker
  • 4 eieren
  • 225 gram cakemeel van Koopmans
  • 2 tl verse gember rasp
  • 2 tl citroen rasp + sap van halve citroen

Topping

  • 200 gram kwark
  • 3 el biologische citrusvruchten en gember spread

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C elektrische of 150°C hetelucht oven
  • Vet je bakvorm in en bestuif de binnenkant met wat bloem
  • In een kleine kom meng 1 el suiker met de gember rasp, citroen rasp en sap
  • Klop de boter zacht met een keukenmachine
  • Voeg de suiker toe en klop het geheel glad
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop het goed op tot een glad beslag op hoogste stand voor ca. 5 minuten
  • Voeg de cakemeel in twee delen toe en klop het op hoogste stand tot een glad beslag voor ca. 2 minuten
  • Doe de cakebeslag in de cakevorm en bak het in een voorverwarmde oven 45-55 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm of tot de randen los komen van de vorm
  • Plaats dan de cake op een rooster en laat het volledig afkoelen
  • Meng 1 el spread met de kwark en toe het af op de cake en doe de overige spread op de kwark