Ga terug

Gegrilde Honingtomaten® toast met ricotta

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Snack, Tussendoortje, vegetarisch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: honingtomaat, ricotta, roasted bread, toast, tomaat, zuur desem
Porties: 4 personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 400 gram Honingtomaten® 
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram ricotta
  • 4-6 plakjes Zuurdesem brood
  • 8-10 stokjes om de tomaat aan te rijgen

Olie & kruiden

  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Wel de stokjes kort in water. Dit voorkomt dat ze verbranden in de oven.
  • Verwarm de oven op 220°C grill stand.
  • Meng in een kom olijfolie, Worcestershire saus en knoflook. Voeg hier de tomaten aan toe en laat ze 5 minuten marineren.
  • Rijg de gemarineerde tomaten aan de stokjes. Hou ongeveer4-5 tomaatjes per stokje aan.
  • Plaats de stokjes p een bakplaat en grill de tomaten 10minuten bij 220°C.
  • Voeg een scheutje olie toe aan de overgebleven marinade en smeer het op de plakjes brood.
  • Grill de plakjes brood kort mee met de tomaatjes.
  • Smeer een laagje ricotta op de toast.
  • Haal de gegrilde tomaten van de stokjes en verdeel ze over de ricotta.  
  • Enjoy!